Hipnoterapija

Hipnoterapija

Hipnoza prestanak pusenjaDvije najčešće hipnoterapijske metode su metoda direktne sugestije gdje hipnoterapeut izgovara precizno  formulisane pozitvne sugestije vezane za određeni problem osobi koja je u hipnozi i metoda regresije. Metodom regresije u hipnotičkom stanju prateći negativna osjećanja možemo pronaći događaj koji je uzrok negativnih osjećaja koji su potisnuti i problema koji su se ispoljili kao sadašnji problemi, bili oni fizički ili mentalni.

Hipnoterapija liječi skoro sve što moze ljudski um svojom moću i voljom promijeniti, bitno je imati sertifikovanog i stučnog hipnoteraputa sa dugogodišnjim iskustvom – i Vi odlazite kući sa osmijehom.

Samohipnoza

Samohipnoza je moguća – uz vježbanje i lijepu muziku u pozadini, sa ne zaobilanim pozitivnim sugestijama.

Kako izgleda hipno-seansa

Hipnoterapija Mirjana Searle Podgorica

Počinje uvodnim razgovorom pri kojem hipnoterapeut objasni šta je to hipnoza i kako djeluje, o svjesnom i podsvjesnom umu, kritičkom faktoru svjesti, regresiji. Iz razgovora hipnoterapeut saznaje o problemu klijenta i koji cilj klijent želi da postigne. Slijedeći korak je indukcija hipnoze, klijent sjedi u udobnoj fotelji, indukcijom ulazi u stanje potpune fizičke i mentalne opuštenosti, pri tome je svjestan svega što se dešava, bolje čuje, sva čula bolje rade, koncentracija je pojačana, tako da ima potpunu kontrolu nad svime što se dešava. Osjeća se ugodno i obraća pažnju samo na ono što je važno i što želi da promijeni. Prihvata samo one sugestije koje mu kao ličnosti odgovaraju, ukoliko se sugestije kose sa moralnim načelima osobe,biće trenutno odbačene.

Zatim se počinje sa terapijom za određeni problem, terapeut sugeriše misao i njenu vizualizaciju, dovodi do oslobađanja negativnih emocija i stvaranja pozitivnih navika. Alat za rad su samo riječi, precizno formulisane, prilagođene podsvjesnom umu, koji govori posebnim jezikom, sugestije su u sadašnjosti, izbjegavaju se negacije i obojene riječi. Nakon završene terapije slijedi buđenje, sasvim postepeno, opet uz pozitivne sugestije tako da se klijent poslije hipnoterapije osjeća jako svježe, odmorno, pun energije i dobrog raspoloženja.

slika3