Hipnoza

Hipnoza, svijest i podsvijest

Hipnoza je promjenjeno stanje svijesti koje je idealno za promjene negativnih programa u podsvijesti. To je stanje svijesti u kojem je koncentracija povećana i gdje mnogo bolje nego u običnom svjesnom stanju primamo sugestije koje izgovori hipnoterapeut.

Hipnoza Mirjana SearleU svjesnom stanju vrlo je teško promijeniti negativne programe u našoj podsvijesti, dok je u hipnozi moguće pomjeriti, zaobići „ kritički faktor svijesti“ koji sprečava ulazak novih sugestija u podsvijest i promjene u podsvijesti i na taj način zamjeniti negativni program pozitivnim.

Pored hipnotičkog stanja idealnog za promjenu negativnih navika i negativnih mišljenja zapisanih u podsvijesti, potrebno je da osoba kod koje radimo promjene želi tu promjenu, da je to njen lični izbor i tek tada je promjena moguća. U hipnozi je osoba potpuno svjesna svega što se događa oko nje, bolje čuje, sva čula bolje rade nego u svjesnom stanju, koncentracija je povećana, osoba je potpuno fizički i mentalno opuštena zbog čega se osjeća jako ugodno.

Hipnoza je potpuno prirodan fenomen koji nam se u blažem obliku događa spontano gotovo svakodnevno kad se zamislimo i gledamo u jednu tačku, prije nego što zaspemo, ili kad se udubimo u neki film. Za postizanje ovog stanja potrebno je da osoba želi biti hipnotisana i da ima puno povjerenje u hipnotizera.

keep calm and deep